Artėja svarbiausios metų varžybos – atviras Lietuvos čempionatas

Rugpjūčio 8 – 9 dienomis, Kauno medžiotojų sąjungos šaudykloje vyks 16 – asis Lietuvos compak sportingo čempionatas. Tai vienintelės varžybos metuose, kuriose jūs galite tapti oficialiu Lietuvos čempionu, o taip pat pelnyti išskirtinius čempionato medalius savo meistriškumo grupėse. Šia proga norime priminti, kad Lietuvos čempionatai pradėti rengti 2005 metais Rūteniui Paukštei įkūrus Lietuvos medžioklinio šaudymo federaciją ir oficialiai įstojus į tarptautinę federaciją F.I.T.A.S.C.

Pirmuoju atviro Lietuvos čempionato nugalėtoju tapo Estijos šaulys Anti Peetso su pataikymu 170/200. Tuo metu mums, Lietuviams tai atrodė sunkiai pasiekiamas, netgi nesuvokiamas rezultatas. Tačiau jau sekančiais metais Rolandas Lisauskas pakartojo šį rezultatą (170/200) ir tapo pirmuoju Lietuviu pelniusiu garbingą Lietuvos čempiono vardą. Vėliau estafetę perėmė Virgilijus Grybė. 2007 metais Virgilijus pataikė 168/200 ir iškovojo savo pirmąjį čempiono titulą. Vėliau jis tai padarė dar tris kartus, o 2015 ir 2018 metų Virgilijaus rezultatas 194/200 yra Lietuvos čempionatų rekordas kurį pagerinti bus tikrai sunku. Be jau minėtų šaulių Lietuvos compak sportingo čempionais dar gali vadintis Viktoras Abaturovas ir Olegas Anusas, tapę nugalėtojais atitinkamai 2010 ir 2016 metais. Kaip matome per visą šios sporto šakos Lietuvoje istoriją tik keturiems Lietuviams yra pavykę tapti čempionatų nugalėtojais. Dažnai čempionatus laimėdavo šauliai iš kaimyninių valstybių ir net iš Didžiosios Britanijos.

Kviečiame visus šaulius aktyviai dalyvauti 2020 metų Lietuvos čempionate ir kovoti dėl prestižinių apdovanojimų savo meistriškumo grupėse, bei siekti absoliutaus Lietuvos čempiono titulo!