Lietuvos taurės varžybų rezultatai

Marijampolės šaudykloje savaitgalį vyko Lietuvos compak sportingo taurės trečiasis – finalinis etapas. Sudėtingos skrydžių trajektorijos ir jas dar labiau koreguojantis bei sunkinantis gūsingas vėjas kai kuriems  šauliams gadino nuotaiką, tačiau po varžybų vykusi nuotaikinga loterija ir gausybė gražių apdovanojimų šauliams neleido iš varžybų išvažiuoti nukabinus nosies. Prieš  pradedant apdovanojimų ceremoniją, federacijos prezidentas Giedrius Malakauskas pasidžiaugė, kad nepaisant pasaulį krečiančios Covid – 19 pandemijos, Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijai pavyko pravesti visus planuotus metų renginius. 2020 metais įvyko visi trys Lietuvos taurės etapai, compak sportingo bei fitasc sportingo čempionatai. Taip pat visoje Lietuvoje vyko Medžiotojų lygos varžybos, kurių baigiamasis etapas bus surengtas rugsėjo 19 dieną Šiauliuose. Džiugu, kad daugeliui įmonių sudėtingu laiku nuo federacijos rengiamų varžybų nenusisuko mūsų pastovūs rėmėjai. Už tai nuoširdžiai dėkojame Medžioklės Centrui Purnavu Muiža, įmonėms Segris bei Pulsar.

Pasibaigus finaliniam Lietuvos taurės etapui paaiškėjo, kad absoliučiu varžybų nugalėtoju ir A meistriškumo grupės laimėtoju tapo Žygimantas Šimaitis. Šio sezono lyderis laimėjo du iš trijų taurės etapų. B grupėje tokį pat pasiekimą užfiksavo ir nugalėtoju tapo Rytis Tarasevičius. C grupės nugalėtoju tapo Paulius Grubinskas, D – Vaidas Kaupelis.

Senjorų kategorijoje užtikrintai finišavo du etapus laimėjęs svečias iš Latvijos Valerijs Čeprovs. Moterų kategorijoje triumfavo viešnia iš Latvijos Maira Sprukulė. Jaunių kategorijoje nugalėtoja tapo Reda Čereškaitė, vienintelė tarp visų šaulių 2020 metais laimėjusi visus tris taurės etapus.

Norime pasidžiaugti, kad jauni ir perspektyvūs šauliai nuolat papildo mūsų gretas, pastoviai treniruojasi ir varžybose demonstruoja įspūdingus rezultatus. Džiaugiamės ir už tuos šaulius, kurie praktiškai nesitreniruoja, tačiau savyje turi žvėrišką potencialą ir sugeba laimėti sidabro medalį A grupėje! Egidijau, ačiū, kad neleidi pamiršt apie Tave!

Lietuvos taurės III etapo rezultatai ČIA

Lietuvos taurės 2020 bendri rezultatai ČIA

Akimirkas iš varžybų rasite ČIA