Lietuvos taurės varžybų rezultatai

Savaitgalį Marijampolėje vyko Compak sportingo Lietuvos taurės III- asis, finalinis etapas. Sulig juo baigėsi ir oficialių, LMŠF rengiamų varžybų sezonas. Šiais metais taurės varžybose vidutiniškai dalyvavo po 68 šaulius kiekviename etape. 76 šauliai dalyvavo Lietuvos čempionate. Dalyvių skaičius lyginant su keletu praėjusių sezonų yra stabilus, tačiau kitais metais stengsimės padaryti viską, kad dalyvių susirinktų tiek, kiek susirinko į FITASC Pasaulio taurės etapą Vilniuje – 157!

Lietuvos taurės finaliniame etape, kuriame skrydžiai buvo išties nelengvi, geriausią rezultatą 180/200 pasiekė Jonas Pakalniškis ir Žygimantas Šimaitis. Persišaudyme dėl pirmos vietos geriau sekėsi Jonui, kuriam atiteko ne tik finalinio etapo pirma vieta, bet ir Lietuvos taurės varžybų nugalėtojo titulas.

Negalima nepaminėti įspūdingo Redos Čereškaitės pasirodymo. Jaunoji šaulė Lietuvos taurės finaliniame etape užėmė dvi pirmas vietas – moterų ir jaunių kategorijose. Šiose kategorijose Reda tapo nugalėtoja ir bendroje Taurės varžybų įskaitoje!

Mūsų senjoras, vienas iš pirmųjų federacijos narių, Vladislav Borsuk taip pat turėjo įspūdingą sezoną. Vladas finaliniame etape laimėjo pirmąją vietą C grupėje ir trečiąją senjorų grupėje. Bendroje C grupės įskaitoje  šis puikus šaulys laimėjo pirmą vietą.

Tiek finaliniame etape, tiek viso sezono metu buvo dar daugiau puikių pasirodymų, visų ir nepaminėsi. Vieni džiaugėsi savo asmeniniais pasiekimais, kitiems gal kiek pritrūko sėkmės ir susikaupimo. Vietos kur tobulėti dar visiems tikrai yra. Sekančiais metais vėl visų lauksime Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos rengiamose varžybose.

Lietuvos taurės finalinio etapo rezultatai ČIA

Lietuvos taurės bendros įskaitos rezultatai ČIA