Puikus mūsų šaulių pasiekimas varžybose Lenkijoje.

Mūsų federacijos prezidentas Virgilijus Grybė tarptautinėse šaudymo į skriejančius taikinius iškovojo puikią pergalę. Praėjusį savaitgalį numušė 199 iš 200 taikinių ir savo artimiausią varžovą iš Lenkijos Marciną Kaminskį aplenkė net 11 taškų. Trečiąją vietą užėmė taip pat lenkas Januszas Kopczynskis (taip pat 188 taškai).

„Fantastiškas rezultatas. Aišku, būtų smagu, jei būčiau numušęs visus taikinius, tačiau rezultatu esu labai patenkintas. Puikios varžybos, puikūs varžovai, puiki organizacija. Smagu pasiekti Lietuvos rekordą, tačiau taip pat smagu, kad nuo šiol Lenkijos šaudymo į skriejančius taikinius rekordas priklauso lietuviams“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijai. Varžybos „Vasaros šaulys“ („Puchar lata“) pagal „Compak Sporting“ taisykles Pietvakarių Lenkijos mieste vyko dvi dienas. Pirmąją dieną V. Grybė numušė visus 100 taikinių (keturios serijos po 25 šūvius). Tik antrą dieną trečioje serijoje vienas šūvis nekliudė lekiančio taikinio.
Savo ruožtu Virgilijaus mokinys Naglis Balašaitis jaunių grupėje po papildomos serijos užėmė antrąją vietą (173/200). N. Balašaitis pirmą dieną numušė 87, antrąją – 86 taikinius. „Naglis darsyk įrodė, kad yra vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų šaulių. Lietuvoje jis nuolat užima prizines vietas, o dabar parodė, ką sugeba ir tarptautinėse varžybose“, – sakė V. Grybė.