19 – asis Pasaulio compak sportingo čempionatas

Sekmadienį Graikijoje baigėsi keturias dienas trukęs Pasaulio šaudymo į skriejančius taikinius, pagal compak sporting taisykles, čempionatas. 2023 metų Pasaulio čempionu tapo Didžiosios Britanijos atstovas – James Attwood, pataikęs 199 taikinius iš 200.

Tarp mūsų šaulių geriausiai sekėsi Virgilijui Grybei, pataikiusiam 188/200 ir senjorų kategorijoje užėmusiam dešimtąją vietą, o bendroje metinėje Beretta World Cup įskaitoje Virgilijus iškovojo trečiąją vietą! Tai  labai didelis ir reikšmingas laimėjimas ne tiktai Virgilijui bet ir visai Lietuvos šaulių bendruomenei. Priminsime, kad Pasaulio taurės įskaitoje sumuojasi rezultatai iš vienų FITASC Grand Prix varžybų, vieno Kontinentinio čempionato ir Pasaulio čempionato.

Taip pat norime pasidžiaugti ir kitų Lietuvos sportingo federacijos narių pasiektais aukštais rezultatais – Vidūnas Mekšrūnas pataikė 159 taikinius ir tarp veteranų užėmė 21 vietą. Dainius Nedzinskas pataikė 187/200, Vaidotas Žičius 185/200, Mindaugas Džiugas 166/200, Mantas Mačiunskas 158/200

Sveikiname ir mūsų draugus iš kaimyninių Baltijos šalių – Latvijos šaulė, Agnese Caune Pasaulio čempionate, moterų kategorijoje užėmė ketvirtąją vietą, o Pasaulio taurės įskaitoje buvo trečia. Estijos vyrų komanda aplenkė tokias šalis kaip Didžioji Britanija, Ispanija, Danija, Norvegija ir komandinėje įskaitoje užėmė aukštą ketvirtąją vietą. Nuo trečios vietos laimėtojų Italijos šaulių Estai atsiliko tik trimis taškais.

Visus čempionato rezultatus galite rasti ČIA