Šaulių šventėje – išbandymas ir oru

 

Savaitgalį Vilniuje vykęs šaudymo į skriejančius taikinius sezono atidarymas buvo kupinas puikios nuotaikos ir taiklių šūvių. Lietui keičiant sniegą geriausiai sekėsi pasvaliečiui Nerijui Vaitekūnui, kuris numušė 187 iš 200 taikinių.

„Visuomet smagu, kai šūviai taiklūs, nors mūsų sezono pradžios šventės tikslas buvo mūsų bendruomenės susibūrimas, bendravimas, puiki nuotaika. Visi šie dalykai, nepaisant sudėtingų oro sąlygų, pavyko puikiai. Esu tikras, kad ir sezonas bus puikus, taiklumas dar gerės ir tinkamai pasirengsime Europos bei pasaulio čempionatams”, – sakė Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidentas Virgilijus Grybė.

„Compac sporting” varžybose dalyvavo beveik 90 šaulių iš šešių valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos. Geriausiai iš svečių šaudė daugkartinis Rusijos čempionas Viktoras Jefremenka, kuris numušė 181 taikinį iš 200 ir užėmė pajėgiausioje A antrąją vietą, nusileidęs tik N.Vaitekūnui.

Kovoje dėl trečiosios vietos A grupėje prireikė papildomos šūvių serijos. Po jos paaiškėjo, kad ją iškovojo V.Grybė, keturiais taikliais šūviais aplenkęs vilnietį Jaunių Indrašių. Abu jie buvo numušę po 180 iš 200 taikinių.

B grupės nugalėtoju tapo Saulius Savickas (171 taškas), C grupės – Vygandas Dubickas (162 taškai), D – Žygimantas Norkus (146 taškai).

Superprizą – išmanųjį televizorių – laimėjo šaudymo į skriejančius taikinius veteranas Viktoras Stanevičius iš Kėdainių. Šių varžybų dalyvius lėmė burtai.

Specialūs prizai buvo įteikti visiems šauliams, kurie per seriją numušė visus 25 taikinius.

„Compac sporting” – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje  3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF) –  tačiau įgauna didelį pagreitį.

Užsienyje šis sportas yra labai populiarus. Į varžybas suvažiuoja po 1000 ir daugiau šaulių, nuolat vyksta Europos ir Pasaulio čempionatai. Tai yra labai demokratiškas sportas, kuriuo gali užsiimti visi – nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties.

Nuotraukų galeriją rasite čia

 

 


Rytis Sabas

2018 m. kovo 12 d.

FOTO: Giedrius Pacevičius