Gamtos prieglobstyje – kova dėl Lietuvos šaulio karūnos ir superprizo

 

 

Savaitgalį gamtos prieglobstyje esančiame Olimpiniame šaudymo centre vyks kvapą gniaužianti kova. Daugiau nei 80 šaulių iš 7 valstybių nuo ankstyvo šeštadienio ryto kovos dėl atviro Lietuvos šaudymo į skriejančius taikinius „Compak sporting” čempionato apdovanojimų. Organizatoriai žada sudėtingas taikinių kombinacijas ir puikias emocijas.

„Taikiniai ir technika parengti. Kai kurios kombinacijos bus tikrai sudėtingos, tačiau juk tai – aukščiausio lygio Lietuvos šaudymo varžybos. Pasirūpinome viskuo, kad būtų smagu ir čia, Vilniuje, susirinkusiems dalyviams, ir žiūrovams”, – sakė Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidentas Virgilijus Grybė.

Dėl Lietuvos čempionų vardų skirtingose amžiaus grupėse kovos žinomi šauliai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Norvegijos ir Prancūzijos.

„Compak sporting” – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje  3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF) –  tačiau įgauna didelį pagreitį.

Užsienyje šis sportas yra labai populiarus. Į varžybas suvažiuoja po 1000 ir daugiau šaulių, nuolat vyksta Europos ir Pasaulio čempionatai. Tai yra labai demokratiškas sportas, kuriuo gali užsiimti visi – nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties.

Šeštadienį ir sekmadienį Vilniuje bus šaudoma pagal tarptautinės šaudymo į skriejančius taikinius federacijos FITASC patvirtintas „Compak Sporting” taisykles.

Varžybų dalyvių sutikimas ir registracija Olimpiniame šaudymo centre (S.Batoro 90A, Vilnius) prasidės šeštadienį 8 val. Atidarymo ceremonija numatyta 9.40 val., o pirmieji šūviai pasigirs 10 val.

Čempionato šauliai turės galimybę dalyvauti loterijoje dėl superprizo. Loterijos metu bus išaiškinti 6 šauliai, kurie šaudys dėl superprizo – didelio televizoriaus.


Rytis Sabas

2018 05 31