Šaudymo festivalyje Anglijoje – plazdės ir Lietuvos vėliava

Didžiosios Britanijos šaudymo į skriejančius taikinius asociacija (CPSA) organizuoja „šaudymo festivalį“, kuris vyks E. J. Churchill šaudymo aikštyne nuo birželio 25 d. iki liepos 1 d. Jį sudarys CPSA World Sportrap, Prelim English Sporting, FITASC Sporting, Blaser Intercontinental Trophy ir daug kitų įdomių renginių.

E.J. Churchill šaudykla, esanti West Wycombe Estate vietovėje yra viena žymiausių pasaulio šaudyklų ir pelnė daugybę apdovanojimų, įskaitant CPSA įsteigtus Metų klubo/aikštyno apdovanojimus (2017), už kuriuos balsavo CPSA nariai. Išskirtinio natūralaus grožio vietovėje įsikūrusi stulbinama, daugiau nei du tūkstančius  hektarų apimanti šaudymo bazė – tai vieta, kuri gali pelnytai didžiuotis savo istoriniu paveldu ir aukštos klasės patogumais. Šie įspūdingo dydžio plotai leidžia užtikrinti, kad CPSA World English Sporting čempionate, aikštelių išdėstymai bus neapsakomai įdomūs ir skirtingi, suteikiant šauliams naujų iššūkių ir puikių emocijų.

Lietuvos Medžioklinio Šaudymo federacijos narys Giedrius Malakauskas jau ne pirmi metai dalyvauja šiose varžybose. Kaip sakė Giedrius – tai yra bene pačios masiškiausios ir įdomiausios varžybos pasaulyje, ir Anglai pelnytai šį renginį vadina šaudymo festivaliu. Šiais metais Giedrius dalyvaus trijose šio puikaus renginio dalyse. Trumpai apie jas:

 World English Sporting čempionatas

Šaudymas į 200 taikinių per 2 dienas (birželio 26 d. ir birželio 27 d., birželio 28 d. ir birželio 29 d. arba birželio 30 d. ir liepos 1 d.) E.J. Churchill šaudykloje. Vyks 25 taikinių superfinalas su flash tipo taikiniais, kuriame septyni geriausi šauliai (sprendžiant pagal atkrentamąsias rungtis) varžysis dėl titulo. Maksimalus galimas šaulių skaičius yra 1572, o didžiausias numatomas piniginis prizinis fondas yra 39300 svarų sterlingų (po 25 svarus nuo kiekvieno faktinio varžybų dalyvio).

 FITASC Sporting Open čempionatas

Šaudymas į 100 taikinių (pagal Fitasc sporting taisykles) galimas E.J. Churchill aikštyne nuo birželio 25 d. pirmadienio iki birželio 29 d. penktadienio; atkrintamosios varžybos ir prizo įteikimas vyks birželio 29 d. penktadienį. Maksimalus galimas šaulių skaičius yra 360, o didžiausias numatomas piniginis prizinis fondas yra 5400 svarų sterlingų (po 15 svarų nuo kiekvieno faktinio varžybų dalyvio).

 Prelim Sporting čempionatas

Šaudymas į 100 taikinių galimas E.J. Churchill aikštyne nuo birželio 25 d. pirmadienio iki birželio 30 d. šeštadienio; atkrintamosios varžybos vyks birželio 30 d. šeštadienį. Šioje rungtyje šaudymas vyksta su 9 minučių intervalais. Maksimalus galimas šaulių skaičius yra 936, o didžiausias numatomas piniginis prizinis fondas yra 9360 svarų sterlingų (po 10 svarų nuo kiekvieno faktinio varžybų dalyvio).

Giedrius Malakauskas 2017 metų English Sporting čempionate.