Nuo kovos dėl Pasaulio čempionato medalių lietuvį skyrė 4 šūviai

Rio Salse (Italija) savaitgalį pasibaigusiame FITASC „Compak Sporting” šaudymo į skriejančius taikinius pasaulio čempionate vilnietis Virgilijus Grybė liko per keturis žingsnius nuo kovos dėl apdovanojimų. Jis numušė 193 iš 200 taikinių, o norint kovoti dėl medalių reikėjo surinkti 197 taškus.

„Apmaudu po dukart suklysti paskutinėse dviejose čempionato serijose. Tačiau savo rezultatu esu patenkintas – jis geriausias Labai smagu buvo dalyvauti tokioje šaudymo šventėje drauge su geriausiais šios rungties meistrais iš 33 pasaulio valstybių”, – sakė V.Grybė.

Pasaulio čempionu tapo prancūzas Matthieu Zeude, kuris numušė 198 taikinius. Net penki šauliai surinko po 197 taškus ir vietas pasiskirstė per papildomą seriją. Sidabrą iškovojo amerikietis Gebbenas Milesas, trečiąją vietą užėmė italas Cristianas Camporese. Iš viso čempionate dalyvavo 669 šauliai.

Kitas lietuvis Vidūnas Mekšrūnas FITASC „Compak Sporting” rungties varžybose numušė 145 taikinius ir senjorų grupėje užėmė 103-iąją vietą.

„Compak Sporting” – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje  3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF) –  tačiau įgauna didelį pagreitį.

Užsienyje šis sportas yra labai populiarus. Į varžybas suvažiuoja po 1000 ir daugiau šaulių, nuolat vyksta Europos ir Pasaulio čempionatai. Tai yra labai demokratiškas sportas, kuriuo gali užsiimti visi – nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties.