FITASC Sporting Lietuvos Čempionatas 2018

Rugsėjo 8 – 9 dienomis, Medžiotojų Sostinės šaudykloje vyko atvirasis Lietuvos FITASC Sportingo čempionatas. Šauliai kurie ryžosi sudalyvauti pačiomis sudėtingiausiomis tituluojamose stendinio šaudymo varžybose, tikrai liko sužavėti taikinių įvairove ir skirtingų skrydžių trajektorijų gausa. Tai pirmos Lietuvos istorijoje varžybos kuriose buvo panaudota tiek daug taikinių paleidimo mašinėlių, na o kam sekėsi taikliai šaudyti atiteko ir istoriniai Lietuvos Šimtmečio apdovanojimai!

Open kategorijos ir absoliučiu varžybų nugalėtoju tapo  Jonas Pakalniškis pataikęs 168 iš 200 taikinių. Antra vieta – geriausia Latvijos šaulė – Agnese Caune – 166/200. Trečias – Ramūnas Ralys – 162/200.

B grupėje, kaip jau tampa įprasta šio sezono metu, triumfavo marijampolietis Ričardas Lukšys 151/200. Trimis taškais aplenkęs antroje vietoje likusį Žygimantą Šimaitį, ir 141/200 pataikiusį veteraną Romualdą Vaitkevičių.

C grupėje nugalėtoju tapo, toli sau už nugaros konkurentus palikęs Mindaugas Mackevičius 153/200. Antras Rytis Tarasevičius – 133/200, trečias Martynas Pačėsa 126/200.

D grupėje kovoje dėl nugalėtojo titulo intrigos buvo taip pat mažai, ,,A“ kategorijos rezultatus viso sezono metu demonstruojantis Vaidas Stasiukynas pataikė 155/200 ir nuo antroje vietoje likusio Edmundo Gibiežos 136/200 atitrūko net devyniolikos taškų persvara. Ši beveik vienos serijos persvara Vaidui suteikia tiesioginį bilietą į A kategoriją, apie kurią jis garsiai svajojo visų varžybų metu. Trečias liko sparčiai tobulėjantis ir persišaudymo metu nuotaiką visiems gerokai pakėlęs Dalius Zaukevičius – 133/200. Tiek pat pataikė ir Žygimantas Norkus, tačiau persišaudymo serijoje stipresnis buvo Dalius.

Veteranų kategorijo nuolatinis antros vietos laimėtojas Antanas Aleksiūnas pagaliau sulaužė šią tradiciją ir tapo nugalėtoju!!! Antanas pataikė 156/200, o po pirmos varžybų dienos buvo realus pretendentas į absoliutaus nugalėtojo titulą. Antrą vietą užėmė Romualdas Vaikevičius 141/200. Trečias – Viktoras Stanevičius 140/200, persišaudymo serijoje aplenkęs Latvį Edmunds Juskevics.

Dėkojame organizatoriams už paaukotas jėgas rengiant tokio mąsto varžybas. Labiausiai prie to prisidėjo Giedrius Malakauskas, kurio entuziazmas ir didžiulis noras surengti tikrai aukšto lygio varžybas sužavėjo ne tik mūsų šalies šaulius, bet ir kaimyninių šalių atstovus. Taip pat dėkojame Jonui Pakalniškiui ir Ramūnui Raliui, Compak šaudymo klubui su Virgilijum Grybe, ir ShootingClub su Vidu Silvestravičiumi priešakyje. Pasirengimą varžyboms gerokai palengvino Federacijos rėmėjas UAB Silberauto, suteikęs galimybę visą savaitę naudotis naujuoju X klasės Mercedes-Benz visureigiu ir įsteigęs puikias dovanas nugalėtojams.