Vilniaus Didžiojo prizo varžybos

70 šaulių iš 6 valstybių savaitgalį Vilniuje kovojo dėl Didžiojo sostinės prizo Compak Sporting šaudymo į skriejančius taikinius rungtyje. Varžybas laimėjo vilnietis Virgilijus Grybė, o Supertaurę – svečias iš Kaliningrado Grigorijus Karagadianas.

„Nuotaika buvo puiki, oras nuostabus, varžybos įdomios. Šaudėme kiek kitokiu formatu nei paprastai – pagal paskirtą laiką. Tačiau rezultatams tai įtakos neturėjo”, – sakė pirmąją vietą absoliučioje įskaitoje užėmęs V. Grybė.

Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijai vadovaujantis vilnietis numušė 193 iš 200 taikinių, tris serijas po 25 šūvius baigęs maksimaliu rezultatu.

Antrąją vietą užėmė Nerijus Vaitekūnas 187 iš 200 . Beje, šis šaulys laimėjo ir ypatingą prizą – šautuvą „Yildiz SPZ ME”. Dėl jo rungėsi burtų keliu atrinkti dalyviai.

Trečiąją vietą po papildomos serijos iškovojo daugkartinis Rusijos ir Baltarusijos čempionas G. Karagadianas (Rusija), aplenkęs tiek pat taškų 186 iš 200 surinkusį latvį Jurį Lazdinį.

Rusas atsirevanšavo N. Vaitekūnui šaudant dėl Supertaurės.Super finale jie surinko vienodą taškų skaičių po 23 iš 25 galimų ir tik papildomi šūviai išaiškino nugalėtoją. Jis taip pat laimėjo ir senjorų varžybas, kurių visą apdovanojimų pakylą užėmė svečiai. Antrąją vietą tarp sinjorų užėmė Edgaras Škėlė iš Latvijos (179 taškai), trečiąją – Estijos šaulys Viktoras Beregovas (173 taškai).

Tarp moterų taikliausia buvo latvė Maira Sprukulė, numušusi 137 taikinius. Antrąją vietą užėmė Reda Čereškaitė (126), trečiąją – Ramutė Juknytė (102).

B grupės varžybas laimėjo Ramūnas Ralys, numušęs 181 lėkštutę, C grupės – latvis Romanas Satilovas (166).

Dviejų dienų varžybose buvo šaudoma „InLine” formatu kai kiekvienas šaulys aikštelėse šaudė jam paskirtu laiku ir  pagal tarptautinės šaudymo į skriejančius taikinius federacijos FITASC patvirtintas Compak Sporting taisykles . Tai buvo generalinė repeticija prieš kitais metais balandžio mėnesį vyksiantį Compak sporting pasaulio taurės etapą Vilniuje.