Seminaras ,, Medžiotojų lyga“ sulaukė didžiulio susidomėjimo

Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija suorganizavo ir pravedė seminarą apie varžybų rengimą pradedantiesiems šauliams. Seminaro vedėjai – Virgilijus Grybė, Giedrius Malakauskas ir Lina Baužė. Į seminarą buvo pakviesti ir dalyvavo daugumos Lietuvoje veikiančių atviro tipo šaudyklų atstovai:

Raguvos šaudykla – Ukmergės raj. Jurbarko šaudykla, šūvio klubas – Varėnos raj., Vollit šaudymo centras – Šiaulių raj., Hunt and Shooting – Švenčionių raj., Šaudykla Medeina – Panevėžio raj., Marijampolės stendinio šaudymo klubas, Arvydo Čereškos šaudykla – Molėtų raj., Kėdainių MŽD, Mindaugo Kriščiūno šaudykla – Šakių raj., Zala Arms šaudymo centras – Anykščių raj., Kauno medžiotojų sąjunga ir Druskininkų rajono šaudykla. Visos minėtos šaudyklos pareiškė norą tapti mūsų federacijos nariais kaip juridiniai asmenys.

Seminaras susidėjo iš dviejų dalių, teorinės ir praktinės. Dalyviams buvo pristatytos supaprastintos Compak Sporting taisyklės, kuriomis rekomenduojama vadovautis rengiant varžybas pradedantiems šauliams. Taip pat šaudykloje buvo pademonstruota kokie turėtų būti taikinių skrydžiai, mašinėlių išdėstymas, kaip teisėjaujama.

Visiems seminaro dalyviams pritarus dėl tokių varžybų naudos ir reikalingumo, buvo nuspręsta metų eigoje minėtose šaudyklose suorganizuoti seriją varžybų pradedantiems šauliams – “Medžiotojų lyga“. Šių varžybų koordinatore paskirta federacijos narė – Lina Baužė.

Visas naujienas susijusias su šiomis varžybomis rasite mūsų internetiniame puslapyje.