Sėkmingi mūsų šaulių pasirodymai tarptautinėse varžybose.

Savaitgalį Grobinos mieste vykusiose Latvijos Taurės varžybose dalyvavo gausus būrys šaulių iš Lietuvos. Labai džiugu, kad Medžioklinio šaudymo federacijos nariai yra pasiekę aukštą meistriškumo lygį ir tarptautinėse varžybose ne tiktai dalyvauja, bet ir tampa nugalėtojais!!!

Sveikinam Alvydą Rušinskį pataikiusį 175/200 ir tapusį absoliučiu varžybų nugalėtoju. Nedaug nuo lyderių trejeto atsiliko ir kiti mūsų šauliai: Jonas Pakalniškis – 169/200, Nerijus Vaitekūnas 164/200, Darius Rimka 161/200, Giedrius Malakauskas – 160/200, Antanas Aleksiūnas – 158/200.

Ypatingai džiugu dėl mūsų jaunimo. Žygimantas Norkus pataikė 152/200 ir aplenkęs visus perspektyviausius Latvijos šaulius tapo nugalėtoju jaunimo kategorijoje.

  


Lietuviai patenkinti šūviais Kipre

Pasaulio taurės etape Kipre šauliai iš Lietuvos savaitgalį džiaugėsi rezultatais. „Cyprus Grand Prix Sporting” šaudymo į skriejančius taikinius varžybose vilnietis Virgilijus Grybė užėmė 8-ąją vietą, patenkinti buvo ir kiti Lietuvos atstovai.

„Taikinių kombinacijos buvo sudėtingos, todėl pasiekti rezultatai nuteikia smagiai. Ypač rengiantis Pasaulio taurės etapui Vilniuje, kuris įvyks jau netrukus”, – sakė V.Grybė, vadovaujantis Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijai.

Varžybose pagal „Sporting” taisykles dalyvavo 242 šauliai iš 20 valstybių. Per dvi dienas V.Grybė surinko 179 taškus iš 200 galimų. Taikliausiai šaudė Dmitrijus Morgunas, numušęs 185 taikinius.

„Open” kategorijoje Vaidotas Žičius užėmė 93-iąją vietą (156 taškai), Džeraldas Daujotas – 138-ąją (148 taškai). Senjorų katgorijoje Justinas Valuižis užėmė 27-ąją vietą (105 taškai), veteranų kategorijoje Vidūnas Mekšrūnas  – 11-ąją (141 taškas).

Pirmadienį Lietuvos šauliai pradeda dvi dienas truksiančias „Cyprus Grand Prix” varžybas pagal „Compak” taisykles.

Grįžę iš Kipro lietuviai intensyviai rengsis Lietuvos didžiojo prizo (Grand Prix) varžyboms, įeinančioms į tarptautinės medžioklinio šaudymo federacijos FITASC pasaulio taurės įskaitą. Jos vyks Vilniuje balandžio 13-14 dienomis.