Medžiotojų lygos varžybos ir šaudyklos atidarymas Šakių rajone

Liepos 6 dieną vykusios ,, medžiotojų lygos“ varžybos Šakių rajone, Zygmantiškės kaime buvo ypatingos. Šios varžybos buvo kartu ir oficialus Mindaugo Kriščiūno šaudyklos atidarymas. Kadangi  Liepos 6 – oji yra Valstybės ( Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena, ta proga šaudyklos savininkas įsteigė ir specialią taurę absoliučiam varžybų nugalėtojui.

Varžybų dalyviams ir naujosios šaudyklos įkūrėjams sveikinimo žodį tarė Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidentas Virgilijus Grybė, Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Algimantas Glikas ir Lekėčių medžiotojų klubo atstovai. Po sveikinimo žodžių ir iškilmingo vėliavų pakėlimo, ilgametis mūsų federacijos narys ir šaudyklos savininko tėtis Benas Kriščiūnas paskelbė varžybų pradžią. Buvo šaudoma dviejose Compak sportingo aikštelėse 50 taikinių. Tarp medžiotojų lygos šaulių geriausiai sekėsi Džeraldui Bindokui pataikiusiam į 39 skriejančias lėkšteles. Tiek pat pataikė ir praeityje aktyvus mūsų federacijos narys Modestas Tvaravičius, tačiau persišaudyme jisnusileido jau minėtam Džeraldui. Trečioji vieta atiteko Matui Morkevičiui 37/50.

Tarp A lygio šaulių taikliausiais buvo Vygantas Macevičius 48/50, Antroji vieta atiteko Martynui Pačėsai 46/50, trečias – Alvydas Striauša 45/50.

Varžybose dalyvavo ir dvi dailiosios lyties atstovės. Laima Bukauskaitė pataikė 38/50 ir užėmė pirmą vietą. Antroji liko I. Mostauskienė 20/50.

Septyni šauliai pasiekę aukščiausią rezultatą pateko į superfinalą kuriame buvo varžomasi dėl ,, Mindaugo Kriščiūno taurės“. Po įtempto finalo ir atkaklaus persišaudymo absoliutaus nugalėtojo taurę į viršų kėlė marijampolietis Martynas Pačėsa.

Varžybų rezultatus rasite ČIA