Pokalbis su Virgilijumi Grybe

Kadangi Lietuvoje paskelbtas visuotinis karantinas ir šauliai praktiškai nesusitinka akis į akį, nutarėme užduoti keletą aktualių klausimų mūsų federacijps prezidentui:

– Virgilijau, kokios nuotaikos tarptautinėje šaulių bendruomenėje? Ar Pasaulio ir Europos čempionatai tikrai vyks nukeltomis datomis rudenį ar gali būti visai atšaukti?

– Situacija dėl čempionatų nėra aiški. Informacija turetų pasirodyti apie birželio pradžią. Visi, kas užsiregistravo, turetų palaukti iki birželio pradžios.

– Ar sudėtinga buvo atšaukti Lietuvos GP varžybas? Kokius nuostolius dėl to patyrė rengėjas? Kodėl varžybos perkeltos į sekančius metus, o ne,  tarkim,  rugsėjo mėnesį.

– Atsižvelgiant i varžybų grafiką ,gale metu nebuvo prasmės daryti šias varžybas šiais metais. Atšaukti nesunku, tačiau visa finansinė našta pasiruošimo varžyboms ant organizatoriaus pečių. Užsakyti ir nupirkti taikiniai, varžybų draudimai, naujos irangos isigijimas ir t.t.

– Kokios prognozės dėl medžiotojų lygos varžybų? Ar bus stengiamasi surengti visus numatytus etapus ir finalą?

 Viskas priklausys nuo karantino. Niekas iš rėmėjų neatsisakė remti.

– Kokios prognozės dėl Lietuvos čempionatų ir taurės etapų? Ar bus stengiamasi pravesti visas numatytas varžybas, ar apsiribojama mažesniu varžybų skaičiumi?

Greičiausiai reiks apsiriboti, nuspręsime visuotiniame, kuris vyks tuoj po karantino.

– Kokia situacija su federacijos lėšomis? Ar nariai aktyviai moka nario mokestį? Gal bendravot su federacijos rėmėjais? Ar jie neatsisako remti federacijos rengiamų varžybų taip kaip buvo susitarta metų pradžioje?
– Mokėti niekas neskuba, rėmėjai kol kas tyli ir neatsisako remti.
– Kokios būtų galimybės treniruotis šaudyklose po 1-2 žmones?
– Viskas bus patvirtina vyriausybėje, kuri nuspręs, kada mes galėsime pradėti sportuoti.
– Galbūt įmanoma padaryti trumpą video su keletu pratimų, parodančių, kaip galima treniruotis šaudyti namų sąlygomis?
– Video apie treniruotes namie tikrai per Velykas paruošiu.
  Gražių Šv.Velykų! Nesirkite ir būkite laimingi.