Medžiotojų lygos V – ojo etapo ir Mindaugo taurės rezultatai

Liepos 6 dieną, į Mindaugo Kriščiūno šaudykloje rengtas Medžiotojų lygos ir Mindaugo taurės varžybas susirinko rekordinis dalyvių skaičius – 95! Džiugu, kad šis varžybų formatas įgauna tokį pagreitį ir sulaukia didelio susidomėjimo įvairiose Lietuvos vietose rengiamomis varžybomis.

Varžybos kaip įprastai vyko dvejose aikštelėse, buvo šaunama 50 skriejančių taikinių. Taikinių trajektorijos nebuvo sudėtingos, tad ir pasiekti rezultatai gan aukšti:

M1 grupėje nugalėtoju tapo Dzūkijos krašto atstovas Vidmantas Balkė, pataikęs 47 taikinius iš 50. Antroji vieta atiteko Kęstučiui Tamošiūnui 46/50. Trečioji Valdui Kaupeliui 44/50.

M2 grupėje trys geriausi  šauliai pataikė po 33 taikinius, tad jiems prireikė persišaudymo. Po papildomų šūvių čempiono titulu šioje grupėje džiaugėsi Algimantas Draugelis. Antras Liko Gediminas Adomavičius, trečias Rimantas Valaitis.

Moterų kategorijoje Nugalėtoja tapo Laima Bukauskaitė 34/50, antrąją vietą iškovojo Neringa Šurauskienė, trečiąją – Kristina Rugenienė – 24/50.

Kaip įprasta į Medžiotojų lygos varžybas noriai atvažiuoja ir šauliai profesionalai, jie varžosi atskiroje grupėje. Šįkart taikliausias buvo Vaidas Stasiukynas 48/50, antras Valdas Kundrotas 45/50, trečias Vygandas Dubickas 45/50.

Varžybų kulminacija įvyko kai į kovą dėl Mindaugo taurės stojo 6 geriausius tą dieną rezultatus pasiekę šauliai. Po atkaklios kovos ir papildomų šūvių absoliutaus čempiono taurę į viršų kėlė Kęstutis Tamošiūnas.

Visi varžybų rezultatai ČIA

Sveikiname visus dalyvius ir nugalėtojus, dėkojame šaudyklos šeimininkams Mindaugui ir Benui už puikų renginį. Lauksime jūsų sekančiose Medžiotojų lygos varžybose rugpjūčio 15 dieną Marijampolėje.

 

M1 grupės nugalėtojai

M2 grupės nogalėtojai

Taikliausios medžiotojos

A grupė – šauliai profesionalai