Lietuvos F.I.T.A.S.C. Sportingo čempionato rezultatai

Paskutinį vasaros savaitgalį, vienoje iš gražiausių ir įdomiausių šaudyklų Europoje, vyko Viesakų Didžiojo prizo varžybos. Jų metu buvo išaiškinti ir taikliausi Lietuvos sportingo šauliai. Varžybos buvo labai įdomios. Kas ne pirmą kartą lankėsi Viesakų šaudykloje – žino, kad čia lengva nebūna niekada. Dvi dienas varžybų dalyviai šaudė didžiulėje teritorijoje išdėstytose šaudymo linijose. Sušovus du šimtus taikinių paaiškėjo, kad absoliučiu varžybų nugalėtoju ir Lietuvos čempionu tapo 175 taikinius numušęs Virgilijus Grybė. Antra vieta atiteko 2020 metų Lietuvos Compak sportingo čempionui Jonui Pakalniškiui 159/200. Trečias liko Ramūnas Ralys – 151/200.

B grupėje nugalėtoju tapo Žygimantas Norkus – 134/200, dviem taškais nuo nugalėtojo atsiliko ir sidabro medalį pelnė Vidūnas Mekšrūnas. Dėl trečios vietos vyko persišaudymas tarp Naglio Balašaičio ir Vido Silvestravičiaus kurie pataikė po 128/200. Bronzos medalį laimėjo žymiai daugiau patirties šaudyme sudėtingomis sąlygomis sukaupęs Vidas Silvestravičius. Vidas yra ne kartą dalyvavęs sportingo varžybose įvairiose pasaulio šalyse, nuolat treniruojasi jam priklausančioje šaudykloje Kėdainių rajone ir tai šį kartą davė puikų rezultatą.

C grupėje užtikrintai nugalėjo Laurynas Jucius pataikęs 140/200. Antra vieta atiteko Justinui Valužiui – 118/200. Trečias 110 taikinių numušęs Edmundas Gibieža.

D grupėje daugiau nei užtikrintai savo pranašumą įrodė ir nugalėtoju tapo Tomas Momkus 120/200. Antrą ir trečią vietas iškovojo nauji federacijos nariai Algis Lukošius ir Andrius Maliauka pataikę atitinkamai 74 ir 58 taikinius iš 200.

Senjorų kategorijoje čempionu tapo Vidūnas Mekšrūnas 132/200, antrą vietą tradiciškai iškovojo Antanas Aleksiūnas 131/200, trečią vietą iškovojo ir bronzos medaliu pasipuošė Rūtenis Paukštė 121/200.

Sveikinam visus prizininkus ir dėkojame dalyviams. Neliūdėkit dėl prastesnių nei įprasta rezultatų. Atminkit, kad Viesakuose, kaip ir Dakaro ralyje, svarbu įveikti distanciją ir finišuoti!