LIETUVOS SPORTINGO FEDERACIJOS IR MOTERŲ MEDŽIOTOJŲ KLUBO BENDRYSTĖ

2024-04-27 (šeštadienį) Lietuvos sportingo federacijos nariai, šauliai profesionalai, Tomas Kovėra ir Žygimantas Šimaitis, eHunt šaudymo centre, įsikūrusiame Jančiūnuose, Švenčionių r., pravedė teorinius ir praktinius šaudymo į skriejančius taikinius mokymus Moterų medžiotojų klubo narėms ir kitoms į šaudyklą atvykusioms moterims, kurių susirinko virš trisdešimt.

Lietuvos sportingo federacijos šauliai Tomas ir Žygimantas supažindino naujokes, kaip reikia pasiruošti (nuo tinkamo apsirengimo iki ginklo pasiruošimo) šaudymui į skriejančius taikinius rungčiai, bei kokių saugumo taisyklių reikia laikytis šaudykloje, šaudymo vietose ir šaudymo metu. Vėliau moterys praktiškai išbandė Compak sportingo rungtį joms šaudyklos savininko Roko paruoštose lengvų skrydžių aikštelėse (dvi aikštelės, po 25 taikinius), kuriose Tomas ir Žygimantas mokė šaudymo į skriejančius taikinius praktinių bei pataikymo į juos “paslapčių”. Po mokymų moterims buvo suorganizuotos  vienos aikštelės, 25 taikinių, varžybos pagal Compak Sporting taisykles. Taikliausiosios varžybų dalyvės – Elinga Ramanauskaitė – Žaromskienė, Erika Žukauskaitė ir Akvilina Zabielienė, buvo apdovanotos Lietuvos sportingo federacijos kvietimais į Medžiotojų Lygos varžybas.

Nugalėtojų šiais metais lauksime apsilankant Lietuvos sportingo federacijos organizuojamose Medžiotojų lygos varžybose (https://www.sporting.lt/visi-renginiai/) Lietuvos sportingo federacijos juridinių narių turimose šaudyklose patogiu metu ir patogioje Lietuvos vietoje.  Varžybų startinį mokestį padengs Lietuvos sportingo federacija.

Lietuvos sportingo federacijos vardu dėkojame Moterų medžiotojų klubo prezidentei Linai Baužei už šaunų bendradarbiavimą, eHunt šaudymo centro savininkui Rokui Zabielai už paruoštus motyvuojančius, pradedančiųjų šaulių taikinius bei šiltą priėmimą, o šaudymo treneriams Tomui ir Žygimantui už ypatingą kantrybę ir rūpestį visą dieną jas mokinant.  Moterų medžiotojų klubo narės buvo sužavėtos ir labai laimingos šauniai praleidusios dieną gilinantis į šaudymo į skriejančius taikinius sportą.

Tikimės tolimesnio glaudaus Moterų medžiotojų klubo ir Lietuvos sportingo federacijos bendradarbiavimo, ir lauksime Moterų medžiotojų klubo narių ir visų moterų apsilankymo bei dalyvavimo Lietuvos sportingo federacijos organizuojamose Medžiotojų lygos ir kitose varžybose. Sėkmės Jums treniruojantis ir iki kito pasimatymo šaudyklose bei varžybose!